Възраждат традиционен турнир по водна топка

Българската федерация по водна топка (БФВТ) има намерение да възроди легендарния международния турнир „Диана“. Състезанието има 21 издания и на него са играли няколко поколения от най-добрите ватерполисти в Европа. По традиция турнир „Диана“ е за юноши и се играе на едноименния басейн в София.

Най-вероятно новото издание на състезанието ще е в края на април, а се планира на него България да играе с два национални отбора. Пристигат четири отбора от чужбина, сред тях засега е сигурно участието на Сърбия - един от законодателите във водната топка.

Предвижда се освен традиционния трофей „Диана“, връчен за последно преди повече от десетилетие, да има и награди за най-добрите играчи на отделните постове. Индивидуалните трофеи ще носят името на Иван Славков, бивш национал и почетен председател на БФВТ по последния си дъх.

Новото раждане на турнира се планира да бъде и част от инициативата „София 2018 - Европейска столица на спорта“. Работи се турнирът да бъде излъчен по ефирна телевизия и онлайн по интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт