КГБ изкривило походката на Путин (обзор)

Владимир Путин има изкривена походка, която най-вероятно е резултат от обучението му в КГБ. До такова заключение стигнали невролози от Португалия, Италия и Холандия, които изследвали движенията на руския президент. Тяхното проучване е публикувано в авторитетния "Британски медицински журнал".

По принцип асиметричните движения с лека скованост, каквато има в дясната страна на Путин, издавали симптоми на болестта на Паркинсон, обясняват експертите. Но тъй като руският президент нямал нито един от останалите признаци на заболяването, невролозите потърсили друг отговор. И го намерили в учебен наръчник за сътрудници на КГБ. В него се съдържат следните инструкции: "При движение оръжието трябва да се държи плътно до гърдите или в дясната ръка. Трябва да се ходи с леко изнесена напред лява страна на тялото". Така агентът е в състояние да извади бързо оръжието си в случай на заплаха. Учените наричат този стил "походка на опитен стрелец от Дивия запад".

Подобна походка имал и премиерът Дмитрий Медведев, но според невролозите не защото и той е обучаван от КГБ, а защото имитира Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят