Температурите се понижават в сряда

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Само на изолирани места ще превали слабо. През деня ще се появи слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър и с него в страната ще прониква студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 3° и 8°, а минималните – между минус 2° и 3°. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) Красимир Стоев.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но само на изолирани места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 4-8°. Температурата на морската вода е 8-12°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

В четвъртък облачността над страната ще се задържи предимно значителна, но по-късно през деня ще има и по-съществени разкъсвания. По Черноморието ще продължи да духа до умерен север-североизточен вятър. Температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски. В петък сутринта ще е студено, покрай река Дунав – с ниска облачност или мъгла. През деня ще се появи слаб западен вятър и в много райони от страната ще има слънчеви часове. Ще започне повишение на температурите. В събота ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб, в Дунавската равнина и до умерен. В котловинните полета, защитени от вятъра, ще има условия за сутрешна мъгла. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните – между 7° и 12°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето