Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

Божидар Димитров: Борисов наистина се забавлява с това, което вижда, смее се

„Аз искрено се забавлявам на последните сутрешни и следобедни политически блокове. Борисов се забавлява наистина с това, което вижда. Когато е трябвало се е гневял, сега се смее“. Това каза в предаването „Лице в лице” историкът проф. Божидар Димитров.

„Правителството наистина е стабилно. Растежът тази година е 2,9 и не се дължи на живата вода, която изкарахме в Плиска според предсказанията на Ванга.

Кабинетът си е стабилен, реформаторите, както видяхме, няма да напуснат, част от тях ще бъдат в опозиция, но няма да напуснат – тези, които имат половин процент.

Москов не може да направи реформи, защото срещу него стои мощният блок на всички лекари, които имат изгода от това състояние на здравеопазването в България“, каза още Божидар Димитров.

„В Здравната каса безконтролно, една каца без дъно – непрекъснато се наливат пари – продължи професорът. –  Те получават пари, правят операции, които не са правили, получават пари. Правят им проверки, вместо 51 легла в една болница имаше 13 легла, но получава пари, че там са лежали 51 болни.

Не е реформа да уволниш няколко човека, реформа е да поправиш тази бездънна каца, в която всяка година актуализират бюджета с 300 – 400 млн. лв., защото и тези суми, които им отпускат не стигат, а те са огромни. 4 млрд е бюджетът на Здравната каса – някъде 3-4 пъти повече отколкото преди 5 години, да сте видели подобряване на здравеопазването – не сте видели. Не можеш да победиш цялото лекарско съсловие – няма начин“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.