Закриват митницата в Свиленград (обзор)

Митницата в Свиленград ще бъде закрита от 11 януари 2016 г., за да се предотвратят корупционни практики. Това е записано в проект за промени в правилника за работа на Агенция „Митници“, публикуван за обществено обсъждане. Инициатор е Министерството на финансите.

Планира се емблематичният пунк на турско-българската граница Капитан Андреево да е под шапката едновременно на митниците в Бургас и в Пловдив, като всяка от тях ще отговаря за различни дейности, научи „Труд“.

Въпреки закриването на митницата обаче щатните бройки на ведомството няма да намалеят, а ще бъдат преразпределени. Служителите в централното митническо управление на агенцията ще бъдат увеличени от 600 на 640. Намалява се общата администрация на ведомството от 135 човека на 126, а специализираната се увеличава от 440 на 484 души.

Отделно на пряко подчинение на шефа на митниците Ваньо Танов се създава ново звено за информационна сигурност. В него ще работят 5 души. С проекта се разширяват и функциите на „Митническо разузнаване и разследване“, разделя се финансовата дирекция на две - за обществени поръчки и за снабдяване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес