Съдят корабокрушенец, че е изял най-добрия си приятел, за да оцелее (Видео)

Семейство съди корабокрушенец затова че той е изял най-добрия си приятел по време на борбата си да оживее през 15-те си месеца, прекарани в морето, съобщи "Мирър".

Салвадор Алваренга прекарал 438 дни, носейки се посредата на Тихия океан, докато водата го изтласкала към Маршаловите острови през януари миналата година.

36-годишният Алваренга бил на борда на рибарско корабче заедно с приятеля си Езекил Кордоба, на 22 години, когато попаднали в буря, която ги запратила на 6,700 мили от бреговете на родното им Мексико.

Салвадор Алваренга, роден в Ел Салвадор, разказа по-късно как е останал жив като е пиел урина и кръв от костенурки и е ядял риба и птици, които е хващал с ръце.

Корабокрушенецът обясни още как след смъртта на приятеля си той е оставил тялото му на палубата 6 дни, за да му прави компания.

Семейството на Езекил Кордоба е завело дело за компенсация от 1 млн. долара като обвинява Алваренга в канибализъм. Според адвоката на оживелия корабокрушенец всичко това е свързано с предстоящата книга, която той ще пусне на пазара, описваща премеждията му. Семейството на Кордоба очаква, че тя ще направи Алваренга богат и те искат той да сподели евентуалното си забогатяване с тях.

Когато оживелият корабокрушенец бил намерен на Маршаловите острови всички били учудени от неговото физическо здраве и форма. Единствено имал контузия на кръста, която се нуждаела от физиотерапия.

Алваренга дори разказа как понякога бил толкова гладен, че хващал с ръце медузи и ги ядял целите. Той обясни как те му изгаряли гърлото, но според него не било толкова зле.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят