На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Митов: Има възможност да се направят неща отвъд така приетите промени в Конституцията

„Правосъдният министър Христо Иванов е направил своя избор с оставката си и може би има основание. Аз обаче имам своя ясен мандат. Аз съм десен човек, застанал на проевропейски и проатлантически позиции. Чудесно се разбирам с премиера Бойко Борисов и нямам съмнение какво трябва да се прави оттук-нататък в бъдеще. Сега най-важното е кой ще е бъдещият правосъден министър и съдебната реформа да продължи. Трябва да имаме прозрачна и бърза съдебна система. Има възможност това да се случи въпреки досегашните промени в конституцията“. Това каза външният министър Даниел Митов пред Нова тв.

„Искаме или не Турция е наш съсед и ние трябва да работим заедно“, каза Митов. Той припомни, че съвсем наскоро ЕС е подписал споразумение с Турция и не само за имигрантския поток. Наблегна на факта, че южната ни съседка е похарчила 8 млрд. лв. за бежанци от Сирия.

Във връзка с публикации в медиите, че Екатерина Захариева, министър на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки и сегашен началник на Кабинета на Държавния глава, че ще бъде издигната като нов министър на правосъдието Митов коментира, че работи добре с нея.

„Трябва да стане максимално скоро гласуването на нов правосъден министър. Правосъдната реформа не е завършила – тази реформа е едно от най-важните неща. Не става дума за външен натиск, хората го искат. От години се говори за реформа в съдебната система – идеи, които изглеждаха абсурдни преди 10 години, сега пробиват. Всичко може да се реши и отвъд конституционните промени”, каза Митов. Външният министър посочи, че той има ясен мандат и за това не е обсъждано оттеглянето му от министерския пост.

„Христо Иванов е колега, с когото съм работил прекрасно. Щом не се разпознава в гласуването в пленарна зала, има право да го направи. За мен тази битка трябва да се направи”, каза той във връзка с подадената оставка на Христо Иванов като правосъден министър.

„Трябва да се случи съдебната реформа. Сега е важно кой ще е правосъден министър и трябва да се разпише, какво ще се върши. Българската съдебна система трябва да се превърне в прозрачна, бърза и справедлива. Основен дефицит на нашето общество е справедливостта. Виждате РБ се преформатира”, каза външния министър. „Говори се за преподписване на коалиционното споразумение”, каза Митов и допълни още, че е политик с ясна биография и винаги е заставал на проевропейски и трансатлантически позиции и ще продължи да го прави.

„Това, което правя, се разпознава от десните избиратели”, каза той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.