Михаил Константинов: Радан Кънев реагира глупаво

Реакцията на лидера на ДСБ Радан Кънев е спонтанна и глупава, като тази на турците, когато свалиха руския самолет, коментира по Нова тв проф. Михаил Константинов.

Когато една партия излезе от властта, тя излиза със своите представители, напомни Константинов. Според него избирателите на ДСБ не одобряват постъпката на Кънев.

„Квотите във Висшия съдебен съвет (ВСС) нямат значение, важно е хората да са свестни, ако тези хора са калпави, ще им е калпав и резултатът”, обяви математикът по повод промените в конституцията, който днес окончателно ще бъдат гласувани от парламента.

На въпроса дали ще има предсрочни избори, Константинов отговори, че се надява първите избори догодина да са на 23 октомври, когато ще е вота за президент. Той обяви, че се надява следващият президент на България да е жена. Зависи ГЕРБ кого ще номинира, уточни професорът и обяви, че не знае какви са намеренията на партията на Бойко Борисов.

Според математика изборите биха могли и да са три в едно – президентски, за Велико Народно събрание, което да се саморазпусне и от него да остане обикновено Народно събрание. Константинов уточни, че само у нас и в Монголия има институция Велико Народно събрание.

Относно посещението на турския президент Ахмет Давутоглу, Михаил Константинов каза, че е добре, че лидерите на държавите си говорят.

Според него Давутоглу премълчава фундаменталния проблем на Турция с кюрдите, но свалянето на руския самолет приближава кюрдската държава. Той определи свалянето на руския самолет като глупава реакция, от която Русия печели във военно и политическо отношение.

България трябва да е в много добри отношения с всички съседи, включително с Русия и Украйна, с които сме съседи по вода, обяви Константинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини