Кола блъсна 72-годишна жена в Благоевград, откъсна й крака

Лек автомобил „Фолксваген” блъсна 72-годишна жена в Благоевград и й откъсна десния крак в областта на глезена, съобщи БГНЕС.

Тежкият пътен инцидент е станал в 7:20 часа тази сутрин на ул. „14-и полк”, свързващ комплексите „Ален мак и „Еленово”.

Жената пресичала към автобусната спирка на линия номер 2. Лекият автомобил е минал през крака й, след това я блъснал със страничното огледало и спрял след 15-ина метра.

От удара лявото огледало е изхвърчало на 10 м пред автомобила. Пострадалата жена е приета в спешно отделение на МБАЛ с почти ампутиран десен крак в областта на глезена.

При падането си е разбила устата. На мястото на инцидента ул. „14-и полк е с по две еднопосочни платна. Жената е пресякла платното в посока центъра, минала през разделителната тревна ивица и, когато е пресякла изпреварващата лява лента в посока „Еленово”, е блъсната от „Фолксваген”-а.

На мястото на инцидента остана една обувка и ръкавица от пострадалата жена, която е пресичала на необозначено място, без пешеходна пътека. Дясната лента е отцепена от патрулка. Очаква се извършването на оглед. Водачът на автомобила е закаран за кръвна проба в болницата. На мястото на инцидента бе разпитан свидетел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони