На 17 юли 2019 да почерпят

ЦСКА прескочи “Титоград”, чака “Осиек”

Украйна арестува хакер, издирван с години от САЩ

Разследват измами с техника за 45 000 евро и 28 800 литра спирт Фирма от Долна Оряховица изпищяла при сделка с трактор от Полша, Захарни заводи попаднали в капан за износ в Италия

74 българи емигрират в Германия дневно Населението й надхвърли 83 млн. души

Ангела Меркел и други европейски лидери поздравиха новия шеф на ЕК Силвио Берлускони пръв стисна ръката на Урсула фон дер Лайен

Рекордьор по смъртност в ЕС остава България Страната ни е на първо място с 1602 починали на 100 000 жители

Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия

Хакерът отмъщавал за свалянето на Тодор Живков Електронна услуга за връщане на ДДС позволила неправомерния достъп в сървъра

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 17 юли 2019

Санкция до 20 млн. евро грози НАП заради изтеклите лични данни на милиони българи

Арест за 6-ма шефове от фонд „Земеделие” (обзор) Държавните чиновници заподозрени като помагачи на алкохолния бос Миню Стайков

До 30% отстъпка от тол таксата за тирове (обзор) Тестват новата система при максимална цена от 12 ст. за километър

Военно положение заради чумата по свинете България губи стотици милиони лева, ако заразата стигне индустриалните ферми

Гледайте НА ЖИВО гласуването за председател на Eвропейската комисия (ВИДЕО)

Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания на участниците в изборите

Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г., представени от участниците в тях.

В Сметната палата са представили отчети общо 693 участници в местните избори, а 330 участници не са изпълнили задължението си, предвидено в Изборния кодекс. Сред участниците в изборите 71 са политически партии, от които не са подали отчети 3 политически партии – Движение „Инициатива за Ботевградска община“, „Новите лидери“ и „Солидарност“, съобщиха от пресцентъра на Сметната палата.

И трите коалиции от партии, участници в изборите, са подали отчетите си – това са „Радикална левица“, „Народен съюз“ и „Реформаторски блок“. По окончателни данни в изборите са участвали 419 местни коалиции.

От тях 358 са подали отчетите си, а 61 – не са представили отчети.

От 530 инициативни комитета, участници в изборите, отчети са подали 264, а 266 инициативни комитета не са представили отчети. Отчетите на участниците в изборите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс, който е достъпен през интернет страницата на Сметната палата (за влизане в регистъра се ползва банерът, разположен в лявата част на страницата).

След като се влезе в регистъра, се кликва на „2015“, след това – „Избори за общински съветници и за кметове на 25 октомври 2015 г., „Регистрирани участници“, „Регистрирани участници в ЦИК“ и „Регистрирани участници в ОИК“.

При избор на даден участник се клика на „Данни“, след това – „Финансови отчети“ и накрая на колонка „Отчет“.

Съгласно Изборния кодекс, при непредставяне на отчет, на лицето, което представлява партията или инициативния комитет, или лицата, които представляват коалицията, се налага глоба от 2000 до 10 000 лв.

В съответствие с изискванията на Изборния кодекс Сметната палата публикува и представената информация от доставчици на медийни услуги, социологически и рекламни агенции, и агенции за осъществяване на връзки с обществеността за предоставените от тях услуги на участниците в изборите.

Тя се намира в раздел „Контрол-избори“ от хоризонталното меню на интернет страницата, подраздел „Отчитане на предизборната кампания“, подраздел „За доставчици на услуги“.

Сметната палата ще извърши одит за съответствие на участниците в местните избори на 25 октомври, в случаите, когато декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната им кампания са над 1000 лв.

По предварителни данни 52 политически партии, 3 коалиции от партии, 198 местни коалиции и 49 инициативни комитета са декларирали в отчетите си приходи и разходи над посочения праг и ще бъдат обект на одит от Сметната палата.

Отчетите на участниците в изборите можете да видите ТУК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.