Кога имаме право на обезщетения за безработица

Две нови огнища на Африканска чума при домашни свине за първи път в област Русе

Народното събрание прие отпадането на машинното гласуване

Искат да се забрани достъпът на гъбарите в горите

Прокуратурата постанови задържане под стража на шведа-автокрадец Кристофер Андерсон нямал шофьорска книжка

БСП – София с кандидати за кметове в още 5 столични района

Започва фестивалът „Дни на куклите”

Министерство на културата: Строителят на Ларгото да отстрани проблемите по обекта Ще предявим съдебен иск при отказ да се премахнат повредите, каза Боил Банов

Турски отбор подписа с грешен футболист

Горанов: Свидетели сме на най-сериозната досега хакерска атака у нас

Илияна Йотова за речта на Урсула фон дер Лайен: Повече емоции, отколкото отговори!

„Червени“ фенове окупираха черногорски курорти

ЦСКА с променлив успех в бивша Югославия

Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Президентът Радев награди посланика на Израел у нас с орден “Мадарски конник“ (СНИМКИ)

Местан към Христо Иванов: За година и половина какво реформаторско имаме – едно голямо нищо

За година и половина какво реформаторско имаме – едно голямо нищо и то трябва да бъде запълнено от новия правосъден министър. Това каза в декларация от името на ПГ на ДПС председателят на групата Лютви Местан след гласуваните промени в Конституцията, предаде Фокус.

„Ще оставя без коментар за кандидатите за самоцелна парламентарна слава, че приетите на трето четене изменения в Конституцията са на ДПС и ГЕРБ и че ДПС е извадило РБ от властта. Нямаме нужда от хиперболизиране на силата ни. Ако наистина изглеждаме силни в очите ви, има една единствена причина за това – нашата сила е от идеологическата ни определеност“, заяви Местан.

Той се обърна към министъра на правосъдието в оставка Христо Иванов, който присъстваше в залата: „Чувам вашия глас, гласа на протестиращите съдии. Те казват нещо много просто. Искаме истинска независимост на съда, на съдията. Ако се беше приело вашето предложение за съотношение в съдийската колегия 8:5, съответно 6:6 в прокурорската и съгласявайки се с подхода Ви, че не трябва да се броят административните ръководители, щяхме да имаме отношение 6:5 в полза на съдиите и 5:6 в полза на парламентарната квота. Това означава пряк парламентарен контрол върху магистратите прокурори, което е накърняване на принципа на независимостта на съдебната власт“, заяви Местан.

Той определи искането на Христо Иванов като болшевизъм като начин на мислене, който се проявява в своята дясна редакция. Според него фактът, че е подал оставка, след като не е минало предложението му за съотношението в колегиите на ВСС, доказва това. „Днес 43-то НС си свърши работата, идва ред на процесуалните закони и Закона за съдебната власт.

Там се проявява истинската компетентност на един министър. За година и половина какво имаме реформаторско – едно голямо нищо. Ето това нищо трябва да бъде запълнено от новия министър на правосъдието“, заяви Местан.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.