7 години затвор за внук, убил баба си

7 години затвор постанови Окръжен съд - Благоевград за мъж, който убил родната си баба. Подсъдимият Сотир Атанасов бе признат за виновен, че на 10 декември миналата година причинил смъртта на 87-годишната Митра Йотова в дома й в благоевградския квартал "Струмско".

След получения сигнал за инцидента разследващите са установили следи от душене по шията на пенсионерката. По-късно бе арестуван нейният 43-годишен внук, който бил безработен. Осъждан е и за друго престъпление преди години. Той признал, че нанесъл удари с ръце в областта на лицето и крайниците на баба си, започнал да я души, с което е умъртвил.

Във фаталната вече пияният мъж отишъл да търси за пореден път пари от баба си. Поискал цялата й пенсия, на тя отказала да му я даде. Сотир побеснял и пребил родната си баба. Магистратите решиха, че е убил по непредпазливост 87-годишната си родственица, сле като й нанесъл средна телесна повреда - причинил й черепно-мозъчна и шийна травми, които се оказали фатални за пенсионерката.

Съдът му наложи наказание "Лишаване от свобода за срок от 7 години". То трябва да се изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право