Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Общинари искат данни за опасни участъци и състоянието на общинските фирми в Търново

Общинските съветници от БСП във Велико Търново обявиха, че в началото на идната година ще изискат от кметската администрация информация за потенциално опасни участъци, за нивата на язовирите и реките, за състоянието на общинските предприятия, за средствата за населените места и резултатите от обществените поръчки.

Социалистите предлагат родителите с доход на член от семейството под прага на бедността да бъдат освободени от плащане на такса за детски градини и ясли. Те настояват за създаването на публично- частен фонд за подпомагане лечението и рехабилитацията на деца с хронични и тежки заболявания. Червените искат да бъде разширена услугата Социален патронаж, като целта е да бъдат обхванати всички населени места в общината. Социалистите имат идея учениците и студентите да бъдат освободени от такси за ползване на библиотеки. Освен това те ще настояват да бъдат осигурени минимум четири билета месечно за ползване на градски транспорт на пенсионери над 60- годишна възраст. Групата на БСП смята за наложително и увеличаването на средствата за младежки дейности от 6000 на 12 000 лева годишно.

По време на пресконференция в сряда социалистите обявиха, че са притеснени за финансовото състояние на общината. Общинският съветник Стоян Витанов направил разчет, че касовата наличност на кметската администрация към 30 септември 2014 год. е била около 7,5 млн. лв. „Към този период на настоящата година сме на минус 4,7 млн. лв. Просрочените задължения за деветмесечието на миналата година са били 2,8 млн.лв, а сега са 3,2 млн.лв. Нараства сумата и за просрочените вземания. Нашата оптимистична прогноза е, че няма да изпълним собствените приходи с 436 000 лв, а песимистичният вариант е 1,8 млн.лв“, коментира Стоян Витанов.

Според него местната администрация изостава с годишния план за приходи и разходи от средства от европейските фондове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.