Четирима на съд за кражба на 1 километър телефонни кабели

Трима девненци и жител на село Неофит Рилски отиват на съд за крупна кражба на медни телефонни кабели, извършена преди 4 г., съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

Според внесения в районния съд в Девня обвинителен акт за една нощ през март 2011 г. мъжете успели да задигнат над 1 километър проводници на БТК АД в района на с. Метличина.

36-годишните Горан Георгиев и Андрей Ангелов, 45-годишният Радослав Радев и 33-годишният Младен Вълчанов разкопали трасето с трактор и изровили кабелите, разположени на 1,2 м под земята. Изтеглили плячката пак с трактора, после я нарязали и скрили в землището на община Ветрино.

Щом съмнало, отишли да приберат ценния метал, но били засечени от полицай от Вълчи дол, който вече бил информиран за кражбата. Стойността на отрязаните медни проводници е 41 643 лв., като до момента апашите са върнали само 17 612 лв. Единият от тях - Горан Георгиев, е рецидивист, многократно осъждан за посегателства над чужда собственост, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони