Екатерина Захариева: Съдебната реформа е реформа на реформите

Считам, че това е реформата на реформите. Това каза пред журналисти в парламента Екатерина Захариева, която бе предложена от премиера Бойко Борисов за министър на правосъдието, в отговор на въпрос защо е приела да се нагърби с този пост, предаде „Фокус“ .

По думите й без реални стъпки в съдебната реформа, без успокояване на разговорите по нея и връщането им на експертно ниво нищо няма да се случи.

„Неслучване на съдебната реформа ще доведе до неслучване на редица други реформи. Съответно знаете, че едно от нещата, за които винаги се говори, когато искате по-добър живот, е усещането за справедливост. Така че приех това, защото считам, че това е изключително важна реформа и защото след разговори днес и сега, когато бях представена на парламентарните групи, получих уверение от всички политически партии, подкрепящи кабинета, че за тях тази реформа е също толкова важна и ще има реални стъпки за случването ѝ“, посочи Екатерина Захариева. Предстои гласуването на предложението от Министерски съвет постановление за назначаване на поста министър на правосъдието на Екатерина Захариева – в петък 18 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини