Йорго - внукът на Цар Киро, с минимална глоба, не се знаело имотното му състояние

Внукът на Цар Киро Георги Рашков е наказан с минималната възможна глоба за блокирането на ул. „Лъджене” в Пловдив и последвалите разправии с полицаите, защото нямало доказателства за имотното му състояние. Това става ясно от мотивите на Районния съд, публикувани дни след съдебното решение, съобщава Marica.bg.

Известният като Йорго спрял в насрещното движение на ул. „Лъджене” към 16:30 часа на 10 декември и така блокирал целия трафик.

След това излязъл от автомобила си, при което шофьор на форд натиснал клаксона. Георги Рашков му изкрещял: „Гледай си работата бе, изчезвай” и го приканил да се сбият.

Караницата привлякла вниманието на двама полицаи, които поискали Рашков да се легитимира. Той не носел документи за самоличност и се заял и с униформените, викайки: „К’ви документи да ви давам бе, аз съм Рашков, няма нищо да ви дам, няма да дойда в полицейското управление!”. След това бил заведен в ІV районно, където му бил съставен акт за дребно хулиганство.

Предвиденото в такива случаи наказание е задържане за период до 15 денонощия в поделение на МВР или глоба от 100 до 500 лв. В съда Йорго казал, че съжалява, и помолил да бъде наказан с глоба. Съдът му наложил минимума от 100 лв. „При определяне размера на наказанието съдът се съобрази със семейното положение на нарушителя, както и с имотното му състояние, за което не са представени доказателства”, е обяснено в мотивите на съдия Николай Ингилизов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право