Спипаха пласьор на контрабандни цигари в Русе

Пласьор на контрабандни цигари беше задържан в Русе при операция на Митница Русе и Гранична полиция, съобщиха от Агенция "Митници". Съвместният екип разкрил и таен склад в междуетажното помещение в жилищния блок на дистрибутора.

Нелегалният търговец на цигари отключил помещението, където имало общо 400 кутии цигари са от марките „L&M Red Label 100's" и „Karelia Ome Superslims", всички с надписи „For duty free sale only". Случаят се разследва от започналото дознание.

В края на ноември т.г. митничари и граничари разбиха склад за контрабандни цигари в ромското гето Селеметя на крайдунавския град, като иззеха 3500 кутии цигари за 26 000 лв. от марката "Gold Mount" без български акцизен бандерол.

Къщи в Селеметя и Трите гълъба в кв. Средна кула, край кооперативния пазар в Русе и по кръчми и магазини в близките села из региона са най-честите явки за контрабандни цигари. Нелегални търговци наемат частни гаражи, които превръщат също в депа за парипоси без акцизни бандероли. Те са и най-честите обекти, които се разбиват периодично при акции на мобилни митнически екипи и полиция.

Контрабандните цигари пристигат от Гърция, Украйна, Молдова или Сърбия, където акцизната ставка е по-ниска. Напоследък българските марки без бандерол изчезват заради засиления контрол по външните граници на ЕС срещу фиктивния износ. Предлагат се предимно "Корсар", "Джин Линг", „Ruby Super Slims”, имитации на спрени американски марки, произведени в Третия свят, Китай и по кораби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони