Постоянен арест за шеф на фирма, изнудвал строител

По искане на Окръжната прокуратура в Габрово, Районният съд в Севлиево е постановил мярка за неотклонение "задържане под стража" за шеф на фирма за строителен надзор, който изнудвал строител.Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Людмил Духлевски първоначално поискал 35 000 лв, за да подпише акт 16.След сигнал полицията задържа Людмил Духлевски заради рекет на строител, от който получил 10 000 лева. Духлевски е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 213а, ал. 1 от НК.

На 12 декември с постановление на Софийска градска прокуратура Духлевски бе задържан за 72 часа. Съдът обаче му е наложил постоянен арест.

Според сключен договор въпросният строител трябвало да изгради съоръжения за нуждите на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ в Севлиево. Като гаранция за добро изпълнение той внесъл депозит в МОСВ. Парите трябвало да бъдат освободени, след като се завършат обектите и когато Духлевски подпише необходимите документи, че те отговарят на съответните технически изисквания.

Строителната фирма изпълнила договора и изградила съоръженията. Предстояло фирмата на Духлевски да извърши контрол и да издаде необходимите документи. Тогава той поискал среща с управителя на фирмата изпълнител. В прав текст той заявил, че ако не му даде сумата от 35 000 лева, няма да подпише съответните документи за приемане на обекта и ще бъде невъзможно да се освободи даденият депозит в МОСВ.

Управителят на строителната фирма подал сигнал в полицията и Духлевски бил арестуван след получаване на парите, които били в белязани банкноти.

Определението на Районния съд в Севлиево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони