Пламен Константинов обеща рамо за волейбола в Русе

Националният селекционер Пламен Константинов обеща да съдейства с представители на БФ по волейбол за възраждането на този спорт в Русе. "За нас е важно да си върнем позициите във волейбола, затова заедно ще работим в тази посока", заяви кметът Пламен Стоилов с именития спортист.

Градоначалникът го увери, че Общината насърчава и създава условия за масов спорт и развитие на елитни спортове. "Догодина Русе ще е европейски град на спорта, имаме прекрасна нова зала "Булстрад Арена", на която й отива атрактивен мъжки спорт като волейбола", уточни кметът Стоилов. Той напомни на Пламен Константинов, че русенци се надяват на домакинство на Световното първенство по волейбол, за да аплодират в залата националния отбор.

България и Италия ще бъдат домакини на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Формулата за провеждането му ще се обсъди на специално заседание на 15 януари догодина. "Булстрад Арена" покрива напълно изискванията да посрещне шампионата на планетата със своите 5100 седящи места и капацитет до 8000 души. Освен 7 луксозни VIP ложи за специални гости, под основната зала има две тренировъчни зали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт