Дават на съд техник заради ел. инсталация, убила жена

Изправят на съд техник заради изградена ел. инсталация, която предизвикала токов удар и убила жена. Окръжната прокуратура в Плевен е внесла в съда обвинителен акт срещу 30-годишния Тихомир Ц. за причиняване смърт по непредпазливост.

През февруари тази година обвиняемият извършил ремонтна дейност по електрическо табло в жилище, като поради недостатъчни знания допуснал грешка. Получило се токово напрежение и негова съседка била покосена от електричеството.

Драмата се разиграла в частен имот в село Козар Белене, Община Левски. Тихомир Ц. ще отговаря пред съда след като без да има професионална квалификация се захванал да извърши ремонтни дейности като разменил фазовия и нулевия проводник в елтабло, което довело до промяна на местата за подаване на ток към бойлера в дома на негови комшии.

"С действията си по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Ц., която при влизане в банята попаднала под токово напрежение. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Плевен", информираха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони