Колко хора карат без винетки?

През последните седмици сме свидетели на масови протести против вдигането на цената на винетката от 67 на 97 лева. Мисля си, негодуващите шофьори не е ли по-добре да си зададат въпроса колко от колегите им карат без винетки и на колко от “инвалидите” им се полагат без пари? Може би ще е по-логично да се протестира срещу това, че хиляди (особено извън големите градове) разчитат на 20-те лева към пътния полицай и на обещанието, че ще си купят стикера още на следващата бензиностанция, защото са “забравили”?

Освен това полицаи масово карат личните си коли без винетки, без застраховки “Гражданска отговорност” и без технически прегледи. Ако бъдат спрени за проверка в друг регион, те разчитат на служебните си карти и стикера “Национална полиция”, който лепят на предните стъкла на колите си.

Вярно е, че ремонтите по пътищата се бавят и не са от най-качествените, но е и вярно, че без пари те няма как да станат по-добри. Та си мисля, не е ли по-добре да има контрол на събираемостта и къде отиват парите от таксите ни, вместо да се гневим на поскъпването...

автомобила на годината в България, да “тествате” голямото рено - Talisman, както и модернизираната версия на Range Rover Evoque.

Приятно четене!

Георги Луканов,

отговорен редактор

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили