Димитър Главчев: Разрешаваме да се възбуди наказателно преследване срещу Сидеров

Решихме да удовлетворим исканията на главния прокурор, който иска разрешение от Нaродното събрание да възбуди наказателно преследване срещу народния представител Волен Сидеров. Това каза председателят на Комисията за разглеждане на искането на главния прокурор за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Сидеров и народен представител от ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев след заседанието й, предаде „Фокус“.

Главчев уточни, че исканията са във връзка със случая с възникнал конфликт между Волен Сидеров и журналист до сградата на НС и случката в Батак на площад „Освобождение“, където по време на традиционните тържества, посветени на Априлската епопея, народният представител е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

„Имаше предложение да прекратим по една от точките разискванията и да поканим г-н Сидеров, само че се позовахме на разпоредбите от правилника за организация на дейността на НС, всеки един народен представител може да участва в работата на всяка една комисия без да членува в нея. Осем от колегите счетоха, че Волен Сидеров е уведомен“, коментира Димитър Главчев. По думите му, исканията на главния прокурор са различни. „Предният път имаше освен искане за сваляне на депутатския имунитет и разрешение за задържане под стража. Сега единственото искане на главния прокурор и по двата казуса е за снемане на депутатския имунитет“, уточни Главчев. Той добави, че само двамата народни представители от АТАКА са били против, а депутатът от ПГ на „БСП лява България“ Атанас Зафиров се е въздържал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини