Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

МЗХ удължава благотворителната кампания „Купи жива елхичка, помогни на дете!”

Министерство на земеделието и храните удължава срока на инициативата „Купи жива елхичка, помогни на дете!“ до 18 декември 2015 г., включително. „Към кампанията в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес” има интерес от страна на гражданите и затова решихме да продължим с продажбата на коледните дръвчета до края на седмицата“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Министър Танева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, придружени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, разговаряха със служители от Югозападното държавно предприятие, които продават коледни дръвчета пред Министерството на земеделието и храните. Представителите на предприятието споделиха пред министрите, че много хора са проявили интерес към кампанията, като идват специално за това от различни краища на столицата.

„Имаше дори случай, в който млада двойка искаше да закупи голяма елхичка, за да участва със свой принос в благотворителната кампания, а самата елха да предостави в някой детски дом, вместо да я взима за себе си.”, сподели инж. Павел Павлов от Югозападното предприятие.
Спортният тотализатор закупи 100 живи елхички, които ще предостави на училища, детски градини и на заведения за деца лишени от родителски грижи.
Кампания на Министерството е в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, като по пет лева от продажбата на всяко от коледните дръвчета ще бъде дарена на асоциацията. Дръвчетата се предоставят от Държавните горски предприятия в 18 областни градове.
До 18-ти декември живите елхички ще могат да се закупуват от същите обекти, които бяха обявени в началото на кампанията. Информация за техните адресите може да се намери на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните в рубрика „Актуално”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.