Кралев: Спортът е една от най-добрите терапии за деца с аутизъм

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, народният представител Ирена Соколова и представителите на сдружение „Аутизъм днес“ Владислава Цолова и Кремена Ангелова призоваха още веднъж гражданите да подкрепят кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“ като закупят живо коледно дърво до 18 декември, съобщиха от пресцентъра на спортното министерство.

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор вече се включиха в кампанията. БСТ закупи 100 елхички, които бяха дарени на училища, детски градини и заведения за деца, лишени от родителска грижа в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Враца.

„Подкрепихме тази прекрасна кампания, защото спортът е един от най-добрите начини за терапия на деца с аутизъм. Българската федерация по тенис работи с такива деца, терапия чрез конна езда също е много често срещана практика“, заяви Красен Кралев.
Министерство на земеделието и храните е инициатор на кампанията, в която чрез горските предприятия предостави за закупуване 3 000 живи елхички в общо 18 областни центъра. По пет лева от продажбата на всяко коледно дръвче ще бъдат предоставени на Сдружение „Аутизъм Днес” в подкрепа обучението на специалисти за работа с деца с аутизъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини