„Челси“ ще връща Гуус Хидинк

Гуус Хидинк може да бъде върнат от пенсия, за да спаси сезона на „Челси“, прогнозират в Англия. Очаква се Жозе Моуриньо да бъде уволнен заради стряскащите резултати на шампиона, който е 16-и в класирането и има 9 загуби от началото на сезона. Хидинк вече води „Челси“ като временен треньор и спечели купата на Англия през 2009 година. След много загуби с националния тим на Холандия той обяви оттеглянето си от играта. Като варианти за временен наставник на „Челси“ се спрягат също Брендън Роджърс, Хуанде Рамос и Марчело Липи.

Според неофициална информация Моуриньо е загубил окончателно доверието на Роман Абрамович след 1:2 от „Лестър“ в понеделник. Тъй като през август подписа нов многомилионен договор, Специалния има неустойка от 40 милиона лири. Следващият мач на „Челси“ е у дома срещу опашкаря „Съндърланд“, но последните четири сблъсъка между съперниците сочат само една победа на гранда. Именно заради огромната заплата – 250 000 лири седмично, Абрамович се колебае за уволнението на Жозе. Руският олигарх бил склонен да изгони и много от звездите си.

За треньор на „Челси“ от лятото най-желаното име е Пеп Гуардиола. Но към него има интерес също от „Манчестър Юнайтед“ и „Манчестър Сити“. А все пак Гуардиола не е дал окончателен отговор на „Байерн“. В играта е и Карло Анчелоти, който е спряган и за трите английски тима, както и за баварците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят