Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Как се храни Йоланда Хадид Майката на Джиджи и Бела Хадид изглежда супер на 55 години

Как хакването на НАП предизвиква семеeн скандал?

СОС разглежда нов механизъм за съкращаване времето на реакция при замърсяване на въздуха

Проф. Михаил Константинов: Проникнато е в сървър, не в архива на НАП

Росен Бъчваров: Правим приложение на НАП, с което всеки да провери дали има злоупотреба с данните му

Менда Стоянова: Няма по-подходящ момент за плащане на изтребителите Ф-16

1700 са жертвите на ебола за година В Конго започнаха масови ваксинации

Отхвърлиха иск на Петко Стрелеца от Лясковец за 1 млн. лева срещу държавата Петко Петков, който уби командос и рани колегите му, се почувствал заплашен, че ще го вкарат в лудница

Сделката за F-16 влиза в парламента

Мъж се самозапали пред японското посолство в Сеул

Тръмп съобщи, че САЩ са свалили ирански дрон в Ормузкия проток

„Левски“ строи два изкуствени терена

На 19 юли 2019 да почерпят

Лисица върлува ден и нощ в двора на старици

Бедствено положение заради лисица, която върлува ден и нощ по курниците и дворовете им, са готови да обявят 75-годишната баба Венка Кавданска и комшийката й Гюла Кавданска /80 г./ в кюстендилското с. Червен брег, разказа кметицата на селото Силвия Тодорова.

Звярът нямал страх ни от хората, ни от шетащите на воля из улиците бездомни кучета. Първата нощ отвлякла една кокошка на баба Венка, която се движи с патерици, на втората нощ – още една. Старицата почнала да дебне, за да я прогони. Видяла я как се промъква между кошерите през деня, хвърлила по нея дърво, но нападателката не побягнала. На следващата нощ й удушила още 6 от носачките. В курника останала само една кокошка. Лисаната вече се прехвърлила в съседския курник, баба Гюла имала 20, от вчера са 19. Изпищял и техен съсед на ул. Пионерска. Той се разделил с две зайки с малките им.

„Не зная как ще противодействаме. Имаме ловци, но те нямат право да стрелят в населеното място, пострадалите жени и комшията им със зайците живеят насред селото. Опитали да направят капан – слагали месо, дори кюфтета, но лисицата е хитра, не взема от стръвта и продължава с набезите си“, притеснена е кметицата. Тя има опасения, че нашественичката може и да е бясна, което още повече усложнява нещата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.