На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 юни 2019

Повече пари за МВР и ДАНС за евтин транспорт

101,8 млн. лв. ще бъдат похарчени от бюджета догодина за компенсиране на транспортни фирми, превозващи пътници без пари или при намалени цени. Това става ясно от проекта на постановлението за изпълнение на бюджет 2016, публикуван от Министерството на финансите.

Сумата се увеличава с 850 хил. лв. спрямо 2015 г. заради повишен размер на компенсациите за превоза на служители на МВР и ДАНС, които пътуват безплатно. Тези ведомства ще получат общо 16,5 млн. лв. за разплащане с общини, при 15,65 млн. лв. за 2015 г.

БДЖ получава 22 млн. лв., с колкото разполагаше и тази година. Там преференции ползват служителите на БДЖ, а също студенти, ученици и пенсионери. Няма промяна и в средствата, предвидени за компенсиране на отстъпките, които се дават в автобусния транспорт по вътрешноградски и междуселищни линии. Сумата през 2016 г. остава 37,8 млн. лв. За транспорта на ученици до 16 години са предвидени 25,5 млн. лв., както и през тази година.

В постановлението не се предвиждат съществени преразпределения на средства по бюджетите на министерства и ведомства. Допълнително до 8 млн. лв. са записани за Министерството на външните работи, които са планирани на постъпления от разпореждания с имоти в чужбина.

В документа е отразено и как ще се изразходват предвидените в бюджета допълнителни 10 млн. лв. за повишаване на заплатите на служителите в музеи, галерии и библиотеки. 3,6 млн. лв. от тях се отпускат по бюджета на Министерството на културата. Останалите средства ще бъдат разпределени по бюджетите на общините.

В постановлението се дава срок на ВМЗ-Сопот до 29 декември 2016 г. да върне в бюджета 211 млн. японски йени, които държавата е платила по заем на завода от „Ничимен корпорейшън“. Отделно от това ВМЗ трябва да върне 8,2 млн. лв., които държавата е предоставила на дружеството като временна финансова помощ през 2001 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.