Неизвестен открадна ръчно изработени от доброволци пейки от двора на болницата в Търново Преди три месеца 120 души изчистиха боклуците и храстите и облагородиха мястото

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в Търновско По 20 момчета и момичета на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в село Балван

Отмъкнаха 840 шоколада от камион

Горски се надпреварваха за най-добър секач

Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

70-годишен авджия простреля колега по време на нощен лов в Сливенско

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

Дядо изхвърли 1500 лева през терасата – измамили го, че участва в полицейска операция

Дядо от Шумен хвърли пакет с 1500 лв. от терасата, защото повярвал, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници.

Пенсионерът бил на път да се измъкне от мошениците, които му звъннали към 17,30 часа във вторник на домашния телефон и мъж се представил за сина му. Шуменецът обаче имал само дъщеря и направо изригнал срещу лъжците, които искали да го оматаят по схемата „тако в болница съм, имам нужда от пари за лечение“. Малко по-късно същите хора го атакували с нов почин, като се представили за полицаи. Обяснили, че са засекли предишния разговор, настоявали да се престори, че вярва, а те ще дойдат пред дома му и ще заловят измамниците. За целта обаче, било необходимо той да хвърли през терасата парична сума. Уверили го, че колкото по-голяма е тя, толкова по-голяма тежест ще има като доказателство в съда.

Пенсионерът повярвал и метнал парите. Вярвал, че помага на цивилни полицейски служители да задържат на място телефонен измамник. После чакал пак да му се обадят, за да го повикат да даде показания в полицията. След като никой не го потърсил се обадил сам и разбрал, че е жертва на измама.

През целия ден във вторник много шуменци са били подложени на телефонни атаки по домовете си и търсили съдействие от полицията, като питали какво да предприемат.

В сряда от пресцентъра разпространиха съобщение всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон. Който има съмнения, че се опитват да го измамят да се обади на дежурните в ОД на МВР – 054 877-221 и 054 854-510.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.