Температурите се покачват леко от четвъртък

През следващото денонощие ще има ниска слоеста облачност или мъгла. По-значителни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има след обяд главно над планинските райони от страната. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, максималните – предимно между 3° и 8°, по-ниски в местата с по-трайна мъгла. Това съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките(БАН).

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. След обяд ще се появи до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9 - 10 градуса.

Преди обяд над планините облачността ще е значителна, но след пладне на много места ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен източен, по високите и открити части – силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

През следващите дни ще се затопля. В низините и котловините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Разкъсване на облачността и подобрение на видимостта ще има в часовете около и след обяд. Слънчево ще бъде времето в планините. Минималните температури в събота и неделя ще са между минус 3° и 2°, а максималните между 6° и 11°, по-ниски в местата с трайна мъгла.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето