Облачно и до 8 градуса днес

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, в равнините с намалена видимост. Над Североизточна България, а след обяд и над планинските райони, ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Подобрение на видимостта в равнините ще настъпи в следобедните часове. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°. Това съобщиха от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките(БАН), предаде "Фокус".

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за декември.

Над Черноморието облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури - между 4° и 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 9 - 10 градуса.

Над планините преди обяд ще е облачно, по билата – мъгливо. След обяд над много масиви облачността ще се разкъса, на места и ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето