Едуард Нортън дари над 425 000 долара за сирийски бежанец

Американският актьор Едуард Нортън дари над 425 000 долара за сирийски бежанец, за когото прочете в популярен блог, и чиято трагична история го пазтърси. Историята на сириеца - учен, който е загубил седем души от семейството си при атентат преди две години - включително съпругата и дъщеря си, бе поместена на интернет страницата "Хората на Ню Йорк" в началото на месеца, съобщава БГНЕС.

Сириецът, който е представен просто като "ученият", живее в Истанбул, но скоро ще се премести в Трой, Мичиган.

"Ние оцеляхме, но психологически сме мъртви. Всичко приключи за нас в този ден", каза той пред блога. Сред серията негови снимки, той седи на диван между сина и дъщеря си. Бежанецът каза също, че има рак на стомаха и че поради липса на средства не е лекуван адекватно.

"Аз просто искам да се върна на работа. Искам отново да бъда отново личност", казва белокосият учен, чиято история е привлякла и вниманието на американския президент Барак Обама.

Едуард Нортън, който се снима във филмите „Първичен страх“, „Народът срещу Лари Флинт“, „Американска история Х“, „Боен клуб“, „Небесно царство“, „Илюзионистът“, „Невероятният Хълк“, „Наследството на Борн“ и други, дарява 426 987 долара за „учения“.

"Нека се противопоставим на "античовешките" гласове, които ни казват, че трябва да се страхуваме от бежанци и да покажем на този човек и семейството му какви в действителност са американците", казва Нортън. "Аз се запознах с тази история в един от любимите ми сайтове, „Хората на Ню Йорк“, и тя ме развълнува до сълзи", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица