Москов: Надявам се, че Радан Кънев има път назад

"Аз съм министър на на Реорматорски блок и винаги ще бъда такъв. Това заяви пред bTV здравният министър Петър Москов. Според него последното нещо, което може да се каже за поста в министерството на здравеопазването, е че той е сладък.

"Не съм съгласен с воденето на ДСБ към политика на капсулирането. Не е правилно от партията във властта, да се отива в пълна изолация", коментира още той.

"Надявам се, че управляващата коалиция утре ще подкрепи Екатерина Захариева за правосъден министър", допълни Петър Москов.

"Екатерина Захариева е дясната ръка на президента Плевнелиев", убеден е здравният министър. И продължи: "На мен не ми е за първи път позицията ми в ДСБ да е различна от тази на мнозинството. Наричали са ме гербаджия, хора, които сега са на заплата в ГЕРБ", разкри той.

"Ние с Радан ще продължим да си водим разговорите. Тук става въпрос за принципно различие. Аз не съм съгласен с излизането от властта и отиването в опозиция. Надявам се, че Радан Кънев има път назад. Да приемем, че Блока е отстоял принципите си", добави здравният министър от РБ.

"Не приемам личната му позиция да се превръща в позиция на цялата партия", отсече Петър Москов по адрес на председателя на ДСБ. "Пътят, по който Радан Кънев поведе партията е неправилен. Тези действия ще доведат до други, които после трудно ще можем да обясним", каза още той.

Антон Хекимян спретна подарък на Петър Москов за ЧРД. Водещият подари на рожденика тефтер, в който го призова да си води записки за българското здравeопазване. "Може това да се превърне в мемоарите на един здравен министър", каза шеговито Хекимян.

"Нека да се разберем така. След една година на 17 декември ще дойда тук със записките и вие ще ме питате по тях" каза от своя страна здравният министър Петър Москов, който днес става на 45 години, а тв водещият го подтикна вътре в тефтера да напише нещо и за Реформаторския блок.

"Кой беше първият, който ви се обади за рождения ден", попита Хекимян, а Москов лаконично каза: "Вие". Здравният министър призна още, че Бойко Борисов все още не му се е обадил, за да го поздрави за празника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини