На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Шуменци ще почакат за нов център

Шумен може да усвои 26 млн.лв. по новата програма „Региони в растеж“, но подготвените 24 проекта, които били възложени на частна фирма от предишното кметско ръководство, са непълни, липсват цели задължителни части. Няма нито един в готовност и с издадено разрешително за строеж, установило е новото кметско ръководство.

„Съгласувателните процедури и доработването на проектите практически ще похаби времето за осъществяването им“, коментира зам.-кметът по строителство Боян Тодоров.

Шуменци може да не видят скоро модернизиран центъра си, защото буквално от препроектиране се нуждае централната пешеходна зона по бул.“Славянски“. За нея липсва дори геодезическо заснемане и вертикална планировка. А предложеният вариант е неприемлив и не е бил подлаган на широко обществено обсъждане. Единственият изход ремонтът на центъра да се реализира е да се участва на инженеринг – търг за изпълнител и проектиране едновременно, каза главният архитект Дияна Стефанова. Същото важи и за проекта за Летния театър на Шумен, който бил на съвсем идейна фаза.

В най-пълен обем са проектите за пълно обновяване на четири училища в Шумен – СОУ-та „Васил Левски“, „Трайко Симеонов“, „Панайот Волов“ и НУ „Илия Р.Блъсков“ и те ще се случат.

В същото време общината разполагала с напълно готови проекти за други обекти, които не са от Интегрирания план за развитие и най-вероятно те ще се реализират сега. Готови до разрешително за строеж са проектите за Старчески дом, за ремонт на Младежкия дом, както и за централния кв.“Херсон“.

Общината ще разговаря с фирма „Амфион“, работила по проектите, за корекции и свършване на възложената работа. Изпълнителят е получил 300 000 лв. от предвидени 500 000 лв. за подготовка на работните проекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.