По инициатива на Цветан Цветанов ГЕРБ подпомогна самотна майка от Бобов дол

ПГ на ГЕРБ откликна на зова за помощ на майка от Бобов дол, която сама отглежда детето си, което е в неравностойно положение. Малкото момиченце Силвестра е на 6 години и страда от детска церебрална парализа, а за нея полага грижи единствено майка й Христина.

По инициатива на председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов бе събрана сумата от 2 000 лв. от народните представители на ГЕРБ. Обещанието да се окаже помощ на семейството бе поето от Цветанов и от народния представител Кирил Калфин по време на изминалата предизборната кампания. Само преди месец пък депутатът и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин лично дари сумата от 500 лв., която бе нужна за изследване на мускулната тъкан на детето.

Сумата, дарена от ПГ на ГЕРБ, е за закупуване на общинското жилище, където в момента са настанени и живеят Силвестра и майка й. "Нямам възможност да работя, защото трябва да съм всекидневно до нея, няма кой друг да се грижи за Силвестра. Нееднократно са ми помагали от ГЕРБ, за което съм много благодарна. Пари за лечението на детето ми са дарявани от бившия депутат Емил Гущеров, от Ивайло Константинов, от ръководството на ГЕРБ в Бобов дол. Дори сега г-н Цветанов лично пое ангажимент и ни съдейства, но цената на жилището е малко над 7 000 лв. Вярвам, че ще се намерят още добри хора, които да ни помогнат, за да имаме собствен дом", сподели майката.

Христина разказа още, че през 2011 г., отново с подкрепата на Цветан Цветанов, са били осигурени средства за животоспасяваща операция на Силвестра. По-късно е бил закупен терапевтичен стол и вертикализатор за деца с увреждания, който се използва в ранната адаптация на детето в седяща позиция. В началото на тази година от областното ръководство на ГЕРБ - Кюстендил са откликнали на зова за помощ и са закупили специално столче за баня, предназначено за деца с увреждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини