Потвърдиха присъдата на Кървавия Мерт, убил майка и дъщеря й в Джебел

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Кърджалийския окръжен съд, с която подсъдимия Мерт Мехмед беше осъден на тридесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивският апелативен съд.

Той беше признат за виновен в това, че на 22.04.2014 г. в гр. Джебел е извършил грабеж, придружен с убийството на Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб (престъпление по чл.199, ал.2, т.2, от НК).

На 22.04.2014 г. Мерт Мехмед е отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр. Джебел и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб и противозаконно е отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона и адаптер за лаптоп. За да отнеме вещите им, Мехмед умъртвил Джейлян Юсуф и дъщеря й, нанасяйки им удари с брадва. Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Подсъдимият е осъден да заплати на гражданските ищци сумата от общо 450 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право