Андреа лъсна чисто гола във вана (СНИМКА)

Пуснаха обвинения за хакването на НАП

Защитен свидетел обвинен в убийството на варненски диджей

Русия предложи на Турция изтребители Су-35 По-рано днес САЩ блокира Анкара от програмата си за бойни самолети F-35

Двуглава костенурка се роди в Малайзия Оцеляла едва няколко дни

Започна одит на информационните системи на НАП

Иран задържа петролен танкер в Персийския залив

Рицарите на Малта дариха линейка на „Пирогов“

Бюджетната комисия отхвърли президентското вето върху безлимитното финансиране на партиите от фирми

Два проекта стартират в защитено жилище за младежи с интелектуални затруднения Ще бъдат направени обновяване на базата и подготовка за заетост на младежи

Велико Търново ще получи европейски средства за доизграждане на ВиК инфраструктурата В областта от Оперативна програма „Региони в растеж“ се инвестират близо 67 млн. лв. по 28 договора

Бащата на Неймар на среща с „Ювентус“

Паламудът се люпи, хванали няколко малки риби в Лозенец и Приморско

Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Йоана води любовна Fiesta от 20-метрова кула Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново

16 млн. лева повече за чистотата в София през следващата година

Столичният общински съвет ще обсъжда и гласува план-сметката за догодина за дейностите по чистотата на София и размера на таксата „битови отпадъци“. Предвидени са 16 милиона лева повече в сравнение с бюджета на тази година. Това обясни заместник-председателят на Комисията по околната среда, земеделие и гори Иван Велков от „Зелените“ пред БНР. Той подчерта, че част от тези 16 милиона лева са за приключване и рекултивация на съществуващи депа и увери, че такса „смет“ няма да бъде увеличавана.

Увеличението няма да се усети директно от крайните потребители – бизнес или домакинство. Прекалено е късно за тази година да се правят каквито и да е промени, въпреки призива на премиера от преди месец, каза Велков.

В столична община заложените параметри за тази година по нищо не се отличават от другите, което донякъде дава предвидимост, но в никакъв случай не вдъхва ентусиазъм, защото би могло да са далеч по-смели колегите, които са готвили нещата преди месеци. И за нас като нови общински съветници, които от месец сме част от взимането на крайни решения, остава по-скоро втората фаза – контролиране на изразходваните средства, а не планирането, обясни зам.-шефът на комисията по околната среда.

С бюджет 2016 г. заложените по-високи разходи за тези дейности, свързани със сметосъбирането и сметоизвозването, изглежда като позитивен знак, защото София е в дъното на класациите по чистота на европейски градове, каза още Иван Велков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.