Заловиха тийнейджъри, тръгнали с дрога на училище

Момче и момиче, тръгнали към училищата си добре заредени с наркотици, бяха заловени от полицията в Лом. В сряда сутринта след получен сигнал за продажба на дрога пред една от професионалните гимназии в града полицаи започнали специализирана операция. На улица "Хаджи Димитър" криминалистите спрели за проверка две момчета.

При обиска на 17 годишния Б. М. от село Сталийска махала на различни места в дрехите му са били открити полиетиленови пликчета с 5,81 грама суха тревна маса, която при направения тест се оказала канабис. По случая е започнало разследване. Два часа по-късно край друга гимназия в Лом, на улица "Дунавска", са били проверени три 17 годишни момичета. В дрехите на Д.И. е открита кутия с две ръчно свити цигари с 0,64 грама канабис.

Момичетата са били отведени в полицията, където са дали обяснения. На обиска и разпита е присъствал инспектор от Детска педагогическа стая. По случая е започнало досъдебно производство. "От месеци получаваме сигнали за разпространение на наркотици край училищата в района. Разкриването на каналите за доставка и продажба на дрога на децата са основна задача в работата ни!", заявиха от Районното управление на МВР.

Преди година пред едно от школата в Лом посред нощ четири момчета влязоха в ръкопашен бой и едното от тях уби с отвертка 19 годишен. Според запознати боят е бил заради дългове при продажба на дрога. Делото за убийството започна тази седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право