Нели Куцкова: Ще преценя дали ще обжалвам, очевидно съм нежелана

Ще преценя дали ще обжалвам, очевидно съм нежелана за мнозинството от този Висш съдебен съвет. Това каза пред журналисти съдия Нели Куцкова след гласуването на ВСС против кандидатурата ѝ за председател на САС, съобщи "Фокус". "Не знам дали е достатъчно отговорно спрямо съда да обжалвам, защото това ще проточи още повече процедурата", заяви Куцкова.

На въпрос дали според нея изказването на премиера е повлияло на решението на членовете на висшия съдебен орган, тя отговори, че резултатът е същият, както предходното гласуване през април, когато той не се е изказвал. "Гласовете са 8, миналия път бяха 9, а днес председателят на ВКС Лозан Панов го няма", каза още съдията.

Във връзка с това какво ще се случи оттук нататък със САС без председател тя коментира, че в съда работят сериозни и отговорни съдии. "Повече от година и половина няма титулярен председател, но съдът си върши работата и дори тази година като гледам очертаващата се статистика, са приключили повече дела, отколкото миналата. Може би съдията Стефан Грозев ще изкара един мандат като изпълняващ функциите на председател на САС", допълни Куцкова.

След гласуването на ВСС става ясно, че който си позволява да се противопоставя на силните на деня, няма шанс да бъде оценен от гледна точка на професионалните си качества. Това каза пред журналисти съдия Нели Куцкова "Моето послание към колегите ми от САС е "Колеги, не се поддавайте на това", заяви Куцкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини