Гневна майка от липса на охрана в школо задържана за заплаха със стрелба

Майка на третокласничка от Основно училище "Елин Пелин" в горнооряховското село Първомайци се озовала в ареста по сигнал, че е отправила заплаха за предсотяща стрелба в школото.

В сряда 25-годишната Красимира Д. от горнооряховското село Правда отишла да вземе дъщеря си след часовете и забелязала, че в учебното заведение няма охрана. Това я възмутило и захванала да пиши във Фейсбук на директорката на школото. По-късно около 21,15 часа и се обадила по телефона. Красимира Д. изразила негодуванието си, че не са предприети мерки за сигурност за децата.

"Влязох в сградата и никой не ме спря на входа. Така в училището може да влезе и въоръжен човек и да стреля в класните стаи. Какво като школото е в Първомайци, трябва да има ред, както е в софийските училища", заявила майката, която проявила гражданска съвест.

Минути след разговора обаче директорката, която възприела думите и като явна закана, позвънила в полицейското управление в Горна Оряховица. Тя казала, че е получила телефонно обаждане, в което и е съобщено, че на следващия ден ще има стрелба по учениците.

Незабавно били вдигнати на крак, както полицаите от Горна Оряховица, така и служителите от БОП във Велико Търново. Предприети били необходимите действия и криминалистите бързо открили автора на телефонната заплаха. Пред униформените Красимира Д. обяснила, че не е отправяла заплахи, а е предупредила за евентуална кървава драма заради занижения пропускателен режим в училището. Въпреки това бдителната майка е задържана за срок до 24 часа. Образувана е преписка. Съставен и е предупредителен протокол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони