Такса "смет" в София остава непроменена и през 2016 г.

На редовното си заседание Столичният общински съвет прие доклада относно план-сметка за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения на битовите отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване за 2016 г. и размер на такса битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2016 г., внесен от Мария Бояджийска и Дончо Барбалов, съобщи „Фокус“.

От гласувалите общо 59 общински съветници, „за“ бяха 37 общински съветници, „против“ - 10, а 12 гласуваха с „въздържал се“. Общинските съветници отхвърлиха предложението на групата на „БСП – Лява България“ за намаляване на такса „смет” за следващата година с 0,05 промила за граждани и с 0,1 промила за предприятия и прехвърлянето на издръжката на Столичен инспекторат от план-сметката към издръжката на администрацията на общината.

Предложението беше отхвърлено, като от гласувалите общо 55 общински съветници, със „за“ гласуваха 16 общински съветници, „против“ - 32 и 7 гласуваха с „въздържал се“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес