5 месеца затвор за рецидивист, разигравал 4 часа полицаи

Районният съд в Елена е постановил 5 месеца лишаване от свобода при строг режим за рецидивист, който не се подчинил на органи на реда. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата.

На 27 ноември Ангел В. бе задържан след над 4-часова гонка. Оказа се, че 52-годишният мъж е издирван от 7 мвр- управления в страната. Ангел В. излежавал присъда в затвора във Варна, наскоро бил пуснат в отпуск, но забравил да се върне. Освен, че не се прибрал в килията, той успял да задигне и обявен за продажба джип Опел "Фронтера".
Екшънът се разиграл малко след като собственикът на джипа от лясковското село Джулюница подал сигнал в полицията, че колата му е задигната от мъж, който се представил за купувач, но отпрашил с возилото към град Елена.

Полицаи били вдигнати по тревога и завардили района. Малко след това забелязали опела и опитали да го спрат. При подаване на сигнал със стоп палка обаче водачът не само, че не спрял, но и натиснал рязко газта и с бясна скорост профучал край униформените.

В землището на село Мийковци се заформило преследване и беглецът бил гонен из еленския Балкан в дъждовното и мъгливо време. В покрайнините на Мийковци Ангел В. спукал гума, зарязъл возилото насред полето и хукнал да бяга към близките гори. Малко след това бил задържан.

Оказало се, че Ангел В. е известен на полицията и осъждан. В хода на извършената проверка е изяснено, че той е обявен за издирване от 7 полицейски управления на територията на Варна, Бургас и СДВР. Ангел В. е на множество кражби и на измами от покупко-продажби на автомобили. От Районния съд във Варна пък бил дирен с мярка "задържане под стража" и привеждане в затвора в морската столица, за да доизлежи постановена присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право