Хисарският поп весели баби в Шемшево (Видео)

Хисарският поп ще весели предпразнично жителите на великотърновското село Шемшево. Фолкпевецът приел да участва в коледната програма на читалището в Шемшево в петък вечерта. Фолк- легендата и родоначалник на поп фолка в България е поканен от кмета Кирил Ангелски да вдига градуса на настроението на бабите и дядовците в селото.

За шестчасовата си изява на сцената на НЧ "Напредък 1911", той ще получи хонорар от 600 лева. Кирил Ангелски обещава, че в салона на културната институция ще звучат култовите парчета "Дай си сърцето" , "Елена", "Една цигара" и др.

Димитър Андонов, по-известен като Хисарския поп, бе популярен изпълнител в началото на 80-те години. Негови песни се разпространяваха апокрифно и се слушаха по кръчми, сбирки и купони. През последните години обаче той изчезна от родната сцена и почти прекрати участията си.

Управникът на Шемшево обаче го засякъл случайно в Хисаря и го спазарил да пее на коледното тържество в селото. Ангелски, освен че кметува в Шемшево, е и председател на местното читалище. В програмата са включени още изпълнения на коледарчета от детската градина, хор "Българка", танцов състав "Аглея" и детски танцов клуб "Сини вир" и др. Предвидени са подаръци и почерпки за всички участници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони