Филиалът за сестри и акушерки на МУ-Варна в Шумен се разширява

Горски педагози ще участват в конгрес в Рига 150 са специалистите у нас

Спипаха инспектор от БАБХ – Пловдив с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички сирене и кашкавал

Победителите делят награден фонд от 6800 лева

Бразилецът в „Ботев“ (Пд) най-резултатен в Европа

Никола Груевски няма да бъде екстрадиран в Северна Македония

ЕК: Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби с мигранти

Талант, красота и музикални импровизации „В полите на Витоша”

Арестуваха сериен домашен обирджия Часове след обир в Горна Оряховица наел жилище в Шумен

Редят номинациите за кмет и общински съветници в БСП в Търново

Принц Уилям не се притеснява, ако някое от децата му се окаже гей

И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Намереният мъртъв мъж в Пловдив убит от жена си, арестуваха я 47-годишната пловдивчанка го намушкала в корема след скандал, опитала да прикрие следите

Индийски самолет кацна извънредно на летище в Лондон заради бомбена заплаха

Момчето, което се удави в Дунав, показало ден по-рано клип на майка си как скача в реката

Съветници от ГЕРБ в Търново искат по-високи заплати за кметове на села

Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново настояват да бъдат увеличени възнагражденията на кметовете на малките населени места. „Мотивът е увеличението на минималната работна заплата, която през идната година ще стане 420 лв. Управниците на 11 населени места в общината получават по 550 лв“, аргументираха се местните парламентаристи от ГЕРБ.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни, че възнагражденията на кметовете и кметските наместници са актуализирани в края на 2014 г, като те не са били коригирани от 2008 год. „Общината ще направи преглед на възнагражденията. Ако има необходимост от актуализиране, то това ще бъде залегнато в бюджета за идната година“, коментира Даниел Панов.

На редовното си заседание в четвъртък общинските съветници в старата столица потвърдиха сегашния размер на възнагражденията, които получават кметовете в общината. Заплатата на кмета на болярския град остава 2000 лева, а на председателя на Общински съвет – 1800 лева. Кметът на Дебелец получава по 1025 лева, а на Килифарево – 925 лева. Заплатата на управникът на най-голямото село в общината – Ресен е 900 лева, а на Самоводене взима 860 лева. Първенците на селищата Леденик, Беляковец, Водолей, Присово, Пчелище, Шемшево получават по 850 лева. Възнаграждението на кметовете на Балван, Ново село и Церова кория е 835 лева, а на всички останали 11 населени места – 550 лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.