Съветници от ГЕРБ в Търново искат по-високи заплати за кметове на села

Общинските съветници от ГЕРБ във Велико Търново настояват да бъдат увеличени възнагражденията на кметовете на малките населени места. "Мотивът е увеличението на минималната работна заплата, която през идната година ще стане 420 лв. Управниците на 11 населени места в общината получават по 550 лв", аргументираха се местните парламентаристи от ГЕРБ.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни, че възнагражденията на кметовете и кметските наместници са актуализирани в края на 2014 г, като те не са били коригирани от 2008 год. "Общината ще направи преглед на възнагражденията. Ако има необходимост от актуализиране, то това ще бъде залегнато в бюджета за идната година", коментира Даниел Панов.

На редовното си заседание в четвъртък общинските съветници в старата столица потвърдиха сегашния размер на възнагражденията, които получават кметовете в общината. Заплатата на кмета на болярския град остава 2000 лева, а на председателя на Общински съвет - 1800 лева. Кметът на Дебелец получава по 1025 лева, а на Килифарево - 925 лева. Заплатата на управникът на най-голямото село в общината - Ресен е 900 лева, а на Самоводене взима 860 лева. Първенците на селищата Леденик, Беляковец, Водолей, Присово, Пчелище, Шемшево получават по 850 лева. Възнаграждението на кметовете на Балван, Ново село и Церова кория е 835 лева, а на всички останали 11 населени места - 550 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони