Екатерина Захариева: Имам страхотни отношения с Плевнелиев и му благодаря за доверието

Имам страхотни отношения с президента Росен Плевнелиев и благодаря за доверието, което ми е гласувал през годините. Това каза кандидатът за министър на правосъдието Екатерина Захариева, на въпрос за връзката с президента Росен Плевнелиев около имот на Черноморието, какъвто въпрос обяви, че й е задал председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, съобщи „Фокус“.

Захариева заяви, че е част от екипа на президента.

„Имам страхотни отношения с него и благодаря за доверието, което ми е гласувал през годините. Имаше неща, които няма как един министър на правосъдието да се ангажира с това дали еди-какво си е противозаконно, при положение, че има съответния орган“, отговори Екатерина Захариева.

Във връзка с другия въпрос на Валери Симеонов дали магистратите имат право да протестират на улицата, Захариева посочи, че според нея всеки трябва да има право на протест.

„Мониторинг все още не съм направила, но когато съм преговаряла с г-н Христо Иванов, разбира се ,че искам да кажа,че някои неща са свършени, на различни нива на законопроектна готовност. Анализ няма как да се направи, защото не съм влязла в министерството“, добави тя.

Захариева заяви, че е радетел на явното гласуване във ВСС. Когато отхвърлиш или си за някой ръководител, всеки трябва ясно да мотивира защо. „Това е едно от нещата, които най-спешно трябва да се случат в Закона за съдебната власт”, уточни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини