Министър Кралев на наградите "Икар": Спортът не е само медали, нужен ни е успешен пример за децата ни

„Благодаря на всички, които прославиха страната ни на европейски и световни форуми. Не трябва да забравяме обаче, че спортът не е само медали. Българските деца имат нужда от вашия пример, за да пристъпят прага на спортните зали и стадиони и да възпитаме нови шампиони“, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в поздравлението си към присъстващите на церемонията за връчване на наградите „Спортен Икар“ 2015, цитиран от пресцентъра на спортното министерство.

Според министър Кралев българският спорт изпраща една нелека година, но въпреки трудностите е записал и много успехи, което е повод за оптимизъм за предстоящата олимпийска 2016-та година. „Убеден съм, че на сцената днес се качиха някои от бъдещите олимпийски медалисти“, добави той.

Министър Красен Кралев връчи наградата за Отбор на годината на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Двамата с Николай Божинов, председател на УС на Фондация „Български спорт“, връчиха големият приз за Постижение на годината на националния отбор по волейбол (мъже).

Наградите „Спортен Икар“ се провеждат под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Събитието се състоя за 24-ти път, а организатори са му Фондация „Български спорт“ и Българският олимпийски комитет.

От името на фондацията и председателя на БОК Стефка Костадинова награди получиха носителката на бронзови медали от СП по борба и Първите европейски игри в Баку Тайбе Юсейн, младата надежда на тениса Адриан Андреев, алпинистът Боян Петров, шампионките по бадминтон от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви, петкратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев, джудистът Денислав Иванов, спечелил световна и европейска титла за кадети, европейският шампион по бокс Даниел Асенов, европейската вицешампионка на троен скок Габриела Петрова, европейската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Бонева, световната и европейска шампионка на 200 м кану Станилия Стаменова, Денислав Коджабашев, спечелил първо място на Световните игри за хора с увреждания в тениса на маса. Приз за шампионско дълголетие получи капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов.

Бяха раздадени и призове от името на БОК, връчени от Стефка Костадинова. Сред наградените тук бяха Валентин Златев за спонсорската му подкрепа на българския спорт, Анатоли Илиев за участието му в инициативата "София 2018 - Европейска столица на спорта", Рахмат Сукра, Стоянка Груйчева, Верка Стоянова, Николина Щерева, Здравка Йорданова и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт