200 лева глоба на джигит за "въртене на гуми" в Сливен

200 лева глоба получи сливенец за това, че е карал колата си посреднощ с приплъзване на гумите и е нарушил спокойствието на гражданите. Финансовата санкция бе наложена от кмета на Сливен по Наредбата за опазване на обществения ред. Виновният П.Г. обжалва, но и втората съдебна инстанция - Административният съд, потвърди наказателното постановление.

П.Г. е бил спрян за проверка от полицията 40 минути след полунощ на 7 юни т.г. Той шофирал автомобила си "Субару" по бул."Тракия", като при смяната в посоката на движение "въртял гуми". Приплъзването на гуми е изрично забранено в Общинската наредба за опазване на обществения ред. Нарушителят подписал полицейския акт с възражения, които по-късно така и не посочил в писмен вид. Тезата му била, че гумите се били приплъзнали не по негова вина, а защото булевардът бил много запрашен. Тази версия обаче не издържа пред съда. Решението на Административния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. П.Г. ще трябва да внесе в местната хазна сумата на наложената глоба, която е в минималния размер според общинската наредба. При повторно нарушение наредбата предвижда санкция от 500 до 1000 лева.

Среднощните гонки, форсирането на двигателите и въртенето на гуми тормозят сливенци, особено живущите край големите булеварди. Прилагането на закона е една от мерките срещу безразсъдното шофиране на джигите по улиците. Потвърдената глоба обаче е една от малкото наложени за подобно нарушение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони