НАТО: Путин призна за руското военно присъствие в Украйна

НАТО смята, че президентът на Русия Владимир Путин сам е признал за присъствието на руски войски на територията на Украйна.

Това заяви днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

„Президентът на Русия днес сам призна, че в Източна Украйна се намира определен персонал, който решава включително и военни въпроси“, каза Столтенберг. „Ние наричаме такива хора „военни“, добави той.

В НАТО са убедени в продължаващото руско военно присъствие в Източна Украйна, потвърдено от множество международни източници, а сега и от руския президент, подчерта Столтенберг.

По-рано британският вестник "Гардиън" също коментира, че руският президент Владимир Путин призна, че в Украйна е имало служители на руското военно разузнаване, но подчерта, че това не са били редовни войски.

По-рано днес се проведе пресконференцията на руския държавен глава пред руски и чуждестранни медии.

Запитан от украински репортер за двамата руски разузнавачи, които бяха заловени от властите в Киев, Путин заяви: „Никога не сме казвали, че нямаме хора, които извършват определени задачи, включително във военната сфера, в Украйна“. Путин обаче е подчертал, че това не са войници от редовната армия.

Не бе дадена възможност за доуточняващ въпрос за това колко военни специалисти е имало в Украйна, нито какви точно задачи са изпълнявали, посочва "Гардиън".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят