Щатът на община Пловдив се увеличава с нови 8 зам.-кметове

Щатът на община Пловдив ще се увеличи от 1 януари 2016 г. с 8 нови заместник-кметове, стана ясно след последната за тази година сесия на местния парламент под тепетата.

Предложената от градоначалника Иван Тотев нова структура на общинската администрация бе подкрепена от 36 старейшини, двама гласуваха "въздържал се", а "против" бяха едва шестима от БСП и Патриотичния фронт.

Заместниците на кмета Тотев се увеличават с двама, а с по един скача броят им в шестте районни администрации, като зам.-кметовете в "Централен" от трима стават четирима, а в "Южен", "Северен", "Източен", "Западен" и "Тракия" - от двама на трима. С 16 щата се увеличава персоналът в Голяма община, но в същото време с 14 по-малко ще са служителите по делегираните от държавата дейности. "Промените се налагат заради новите предизвикателства, които има Пловдив и с които администрацията трябва да успее да се справи в новите условия", коментира градоначалникът Тотев. От 1 януари той ще има вече 7 заместници, като към досегашните титуляри Розалин Петков, Димитър Кацарски, Георги Титюков, Георги Маринов и Стефан Стоянов ще бъдат назначени още двама. Досегашната шефка на общинския институт "Старинен Пловдив" Амелия Гешева поема ресорите култура и туризъм, ръководени досега от Стефан Стоянов. Племенникът на бившия президент на България Петър Стоянов ще отговаря вече за образование, европейски политики, развитие и международно сътрудничество. Георги Маринов ще е само зам.-кмет по сигурността и опазването на обществения ред, докато ресорът "транспорт, синя зона, паркинги и гаражи" ще се отдели и поеме от нов човек, а фаворит за поста е Златин Велев, бивш зам.-директор на ОП "Чистота".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони