Арестуваният за кибератаката срещу НАП хакнал сайта на МОН преди две години

Гори електрически стълб на столичен булевард

Андреа пак прекали с фотошопа (СНИМКА)

БФС глоби и порица „Царско село“ заради съмнителни мачове

Слабо начало на сезона за хотелите край Варна Статистиката отчете спад на туристите и приходите за май

Бисер Петков: Над 43 хиляди първокласници ще получат по 250 лв. еднократна помощ за началото на учебната година

Продавачка присвоила над 70 000 лв. от заложна къща

Хари и Меган влязоха в списъка на Time за най-влиятелните интернет звезди

ДПС предлага правителството да купи машини за гласуване Идеята е да се сертифицират от "Електронно управление", одитират от ДАНС, програмират и отчитат от "Информационно обслужване"

Шофьор блъсна 7-годишно дете в Русе

Премиерът за хакването на НАП: Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети

Борисов: Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН

Кристалина Георгиева има шанс да оглави Международния валутен фонд след оставката на Кристин Лагард

Български ало измамник завлече с 20 000 евро грък

Марешки превръща Пощенската палата във Варна в хотел

Старейшините в Пловдив свалиха с пълно единодушие данък МПС

Общинските съветници в Пловдив свалиха с пълно единодушие данъците за леките автомобили и камионите, като всичките 47 старейшини гласуваха „за“ предложението на кмета Иван Тотев (ГЕРБ) за новите ставки на налога за МПС-та.

В дебатите преди самото гласуване от групите на Патриотичния фронт и ПП „Съюз за Пловдив“ настояха за още по-ниски ставки от предложените от градоначалника, но те събраха достатъчно подкрепа от съветниците от останалите политически сили и не минаха при гласуването.

При гласуване на предложението на кмета Тотев нито един старейшина от опозиция не бе „въздържал се“ или „против“, от което над 120 000 пловдивчани собственици на МПС-та от най-масовите класове ще плащат по-ниски данъци през 2016 г.

За колите с мощност от 37 до 55 kW налогът ще падне с 9%, за тези от 55 до 74 kW – с 10%, за МПС-ата с мощност от 74 до 110 kW – с 12,71%, а за товарните автомобили и камиони – с 12%. Заради по-ниските данъци в общинската хазна ще влязат с 844 780 лв. по-малко пари в сравнение с 2015 г. – 14 154 220 лв. вместо 15 млн.лв., но дупката в бюджета ще бъде запълнена от няколко компенсационни мерки, гласувани от общинските съветници. Първата от тях влиза в сила още от 1 януари и касае увеличаване с 10 лв. на санкцията с т.нар. „скоби“ за неправилно паркиралите МПС-та – от 20 на 30 лв. С 29 гласа „за“ мина и другото предложение на общинската администрация за вдигане цената на престоя в „синята зона“ от 1 на 1,50 лв./час и увеличаване на работното й време с включването на съботите към делничните дни от понеделник до петък, но то влиза в сила от 1 юни.

Непроменени остават всички останали местни данъци и такси начело с налога за недвижими имоти и ТБО.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.