Свидетел: Сидеров доби кураж от водка

“Преди полета София - Варна Волен Сидеров си поръча голяма водка с доматен сок. После той и някои от хората му си купиха и бутилки с уиски. Качиха се на борда на самолета с приповдигнато настроение. Бяха на кеф.” Това разказа вчера пред Софийския градски съд бившият депутат от “Атака” Гален Монев, който преди година премина в редиците на “България без цензура”.

Той бе разпитан по делото за хулиганство срещу Сидеров. Според прокуратурата на 6 януари м.г. по време на полета националистът и негови съпартийци имали словесен сблъсък с френския аташе Стефани Дюмортие. След кацането Сидеров ударил пасажера Димитър Бахнев и полицая Костадин Колев.

Монев обясни, че в летищния автобус Бахнев казал на Сидеров: “Постъпката ви беше просташка”. А жената на националиста Деница Гаджева “зверски ритала”, опитвайки се да стигне до Бахнев, за да му потърси сметка. Погрешка обаче сритала колегата си Кристиян Димитров. Монев не си спомни дали тогав Сидеров е удрял някого. Вчера парламентът свали депутатския имунитет на националиста заради два стари случая за хулиганство от 2011 и 2013 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право